CNT-AIT Badalona

Sindicat de combat! Unió, Acció i Autogestió!

Comunicat públic del KRAS-AIT(Feredació Anarcosindial Russa) i les diferents federacions llibertàries del balcans sobre els fets d’Ucraïna.

Deixa un comentari

KRASAIT

La lluita de poder entre els clans de l’oligarquia a Ucraïna amenaça en transformar-se en conflicte armat internacional. El capitalisme rus intenta utilitzar la nova distribució del poder en el si de l’Estat ucraïnès per dur a terme les seves velles aspiracions imperials i expansionistes a Crimea i a Ucraïna oriental, regions on tenen importants interessos econòmics, financers i polítics.

En el context de la propera crisi imminent a Rússia, el règim intenta avivar el nacionalisme rus amb la finalitat de desviar l’atenció de l’agreujament dels problemes socioeconòmics dels treballadors: salaris i pensions de misèria, l’educació, el desmantellament de l’accés a l’atenció primaria, i d’altres serveis socials. En la tempestat d’una retòrica nacionalista i agressiva, és més fàcil instaurar un Estat autoritari i corporativista basat en valors reaccionaris i polítiques repressives.

A Ucraïna, l’aguda crisi política i econòmica ha conduït a exasperar la confrontació entre els clans oligàrquics ” nous ” i ” vells ”, que per primera vegada han utilitzat les formacions ultranacionalistes i ultradretanes per realitzar un cop d’estat a Kíev. L’elit política de Crimea i d’Ucraïna oriental no té la intenció de compartir el seu poder i les seves propietats amb els nous dirigents de Kíev i es gira cap al govern rus per obtenir la seva ajuda. Ambdues parts, utilitzen l’histerisme nacionalista, respectivament ucraïnès i rus. Hi ha enfrontaments armats i vessament de sang. Les potències occidentals tenen els seus propis interessos i les seves pròpies aspiracions, i la seva intervenció en el conflicte podria portar a una tercera guerra mundial.

Aquests senyors de les diferents camarilles bel·ligerants ens inciten, com de costum, a nosaltres, la gent ordinària, els treballadors assalariats, els aturats, els estudiants, els jubilats, a barallar-nos pels seus interessos. Volen embriagar-nos amb la seva droga nacionalista, incitar-nos als uns contra els altres, fer-nos oblidar les nostres necessitats reals i interessos: nosaltres no hem de fer les seves ”nacions”, hem de resoldre altres problemes urgents i vitals: com tenir el just i necessari per tirar endavant en aquest sistema que ells van instaurar per oprimir-nos i esclavitzar-nos.

No sucumbirem a la intoxicació nacionalista! Que se’n vagin a l’infern amb els seus Estats i ”nacions”, les seves banderes i els seus discursos! No és la nostra guerra i no hem de participar en ella i pagar amb la nostra sang els seus palaus, els seus comptes de banc i els plaers d’asseure’s a les butaques confortables del poder. I si els senyors de Moscou, Kíev, Lvov, Kharkov, Donetsk i Simferopol comencen aquesta guerra, el nostre deure és el de resistir-ne per tots els mitjans!

Ni guerra entre ”nacions”. Ni pau entre classes!

*KRAS-*AIT (Confederació Revolucionària Anarcosindicalista (Rússia)
*Federació Anarquista de Moldàvia (Moldàvia),
*Fracció Socialista Revolucionària (Ucraïna),
*Internacionalistes d’Ucraïna ,de Rússia, de Lituània, d’Israel i de Moldàvia.

Deixa un comentari