CNT-AIT Badalona

Sindicat de combat! Unió, Acció i Autogestió!

Què és la CNT?

Fundada el 1910 a Barcelona, a partir de la unió de les societats obreres no vinculades als corrents socialdemòcrates, la CNT segueix fidel als principis anarcosindicalistes, i és l’única hereva a l’Estat espanyol de l’esperit de la Primera Internacional.

La CNT és, ara per ara, l’únic sindicat a l’Estat espanyol totalment independent de directrius polítiques, en què els que decideixen són els treballadors afiliats i no un comitè de professionals del sindicalisme, que renuncia al finançament de l’Estat i la Patronal per mantenir la seva independència econòmica, i que no deixa les negociacions en mans d’intermediaris.

La CNT, en canvi, diu NO a les eleccions, NO als alliberats i NO a les subvencions. No volem professionals pagats per l’empresa. No volem intermediaris/es. No volem més recursos que els nostres, els que surten de les nostres quotes i de la nostra voluntat col·lectiva.

Aquest sindicat es regeix en el seu funcionament pels principis del sindicalisme revolucionari:

a) El principi d’Autogestió: Pensem que qui han de decidir sobre els problemes que els afecten, són els i les afectades per aquests problemes. Si ningú treballa per tu, ningú ha de decidir per tu. Per això la CNT és un sindicat assembleari: dins d’ella, qui decideix sempre és l’assemblea d’afiliats/des.

b) El principi de Federalisme: Cada sindicat de la CNT gaudeix d’autonomia per actuar dins del seu àmbit i alhora es confedera amb la resta de sindicats per actuar units davant les circumstàncies a què s’enfrontin.

c) El principi de Solidaritat i Suport Mutu: Tots els sindicats de la CNT estableix un pacte solidari amb la resta de la confederació, que fa que cada agressió que rebi una de les seves parts sigui resposta per la totalitat. El mateix pot dir-se entre els/les afiliats/des de cada sindicat.

Qualsevol treballador o treballadora pot estar afiliat/da al sindicat, sense importar les seves idees polítiques o creences religioses. N’hi ha prou que es comprometi a acceptar el nostre pacte associatiu, i a respectar les decisions que es prenguin a l’assemblea.

La CNT és una organització independent que uneix treballadors/es sense matisos. Per preservar aquesta independència, els membres de partits polítics o d’organitzacions religioses no poden usar el sindicat per a fer proselitisme ni ostentar càrrecs.

En canvi, no hi caben a la CNT aquelles persones que no poden considerar-se treballadors/es, com són els i les empresàries, rendistes, grans propietaris, executius i Directius, càrrecs polítics de l’administració, etc . Policies i cossos repressors en general tampoc poden ser afiliats a la CNT.

Finalment, per coherència, tampoc admetem la doble militància de treballadors/es afiliats a altres centrals sindicals.
ORGNITZA’T I LLUITA!
NINGÚ ÉS IMPRESCINDIBLE, PERÒ TOTES SOM NECESSÀRIES!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s